Project MAPZ met ouderen in Stadshagen gestart en nu in de pauzestand

Samen voor een gezonde wijk!

Project MAPZ met ouderen in Stadshagen gestart en nu in de pauzestand

april 17, 2020 Nieuws 0

Wat zorgt er voor dat bewoners ouder dan 65 jaar gezond en goed ouder kunnen worden in Stadshagen? In project MAPZ werken bewoners samen met hogeschool Windesheim (Lectoraat Gezonde Samenleving) en WijZ Welzijn samen aan een gezondere wijk!

In februari is project MAPZ gestart met twee mooie bijeenkomsten met enthousiaste 65-plussers uit de wijk Stadshagen. Helaas heeft de werkgroep, bestaande uit Ank, Itta, Jil, Chris, Marijke, André, Niels en Lisa, het project tijdelijk moeten stilleggen in verband met de corona-maatregelen. We hopen na de zomer de draad weer op te kunnen pakken. Tot die tijd houden we goed digitaal contact en kijken we naar wat er nog wel kan.

In alle fases van het project worden de bewoners betrokken. Want ouderen weten natuurlijk zelf het beste wat er voor zorgt dat zij goed en gezond ouder kunnen worden. In de eerste bijeenkomsten zijn we in gesprek gegaan met elkaar aan de hand van de Leefplekmeter van Pharos en een groot afgedrukte plattegrond van de wijk. De volgende fase is dat we gaan onderzoeken of de thema’s die de werkgroep benoemden ook spelen voor andere buurtbewoners. Daar gaan we hopelijk na de zomer mee verder. Daarna gaan we nadenken over hoe we dit kunnen verbeteren en betrekken we andere organisaties. Afhankelijk van wat de uitkomsten van het onderzoek zijn, betrekken we bijvoorbeeld SportService Zwolle, de gemeente, het Sociaal wijkteam of andere organisaties.

Wil je meer informatie of op de hoogte gehouden worden? Neem dan contact op met Lisa Wilderink via L.Wilderink@windesheim.nl of (088) 469 9820

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *